Now Reading
SEOCMS – Utvecklingsansvarig
0

SEOCMS – Utvecklingsansvarig

by Daniel Norin8 april, 2015

Under min tid på Getupdated Internet Marketing så fick jag chansen att vara utvecklingsansvarig för SEOCMS. Ett s.k content managementsystem för att kunna publicera webbplatser på ett enkelt sätt. Konkurrensfördelen med systemet var att vi fokuserade på att ge våra kunder så bra förrutsättningar som möjligt för sökmotoroptimering i SEOCMS.

Getupdated har sedan länge haft ett system som heter AddCMS och som på den tiden det utvecklades var modernt. Tider förändras och så även sättet att sälja system som möjliggör enkel webbpublicering. AddCMS differentierade sig inte på något speciellt sätt. Enkelhet stod i fokus men kunderna krävde mer för de pengar som systemet faktiskt kostade annars valde man en konkurrent. Konkurrenter fanns det gott i det segmentet som SEOCMS befann sig i t.ex Lemoon, Triggerfish etc.
Genom att förändra och nicha AddCMS med hjälp av Getupdateds absoluta spetskunskap inom sökmotoroptimering så utvecklade vi ett CMS system som fortfarande var enkelt nog för amatören och samtidigt kunna ge de bästa förrutsättningarna för en bra sökmotoroptimering.
Den här typen av projekt ställer höga krav på hur en produkt utmärker sig. Säljarna ska vilja sälja produkten på ett enkelt sätt. Kunderna ska gilla produkten för att den snabbt fyller sitt syfte i deras verksamhet. Sättet för att lyckas var att kunna analysera konkurrenterna på marknaden och den interna kunskapen inom företaget. Vi lyssnade på säljarna genom att vara med i deras dagliga arbete och sitta nära till hands. Säljarna var de som främst förstod vad potentiella kunder var ute efter i ett CMS system. Genom att kunna kombinera den lilla avdelningens styrkor med det stora företag så utvecklade vi en riktigt hållbar produkt där enkelhet och innovation stod i fokus.
Genom att göra stora förändringar från AddCMS -> SEOCMS så lyckades vi bli en av de högst marginalvinnande avdelningarna på Getupdated. Säljarna älskade enkelheten och att de fick vara med och bestämma funktionalitet. Kunderna älskar hur enkelt ett cms som ger förrutsättningar för sökmotoroptimering i absoluta toppklass. Konkurrenterna Jajja gör ett årligt CMS test utifrån ett sökmotoroptimerings-perspektiv. Vi lyckades riktigt med poängen 4.9 av 5 i grundinstallation. Med tanke på att WordPress som är ett hyllat verktyg bara fick 3.6 för en grundinstallation 😉
Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin

Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response