Now Reading
Citymodels – Högst rankad modellagentur på kort tid
0

Citymodels – Högst rankad modellagentur på kort tid

by Daniel Norin1 maj, 2015

Citymodels är en nystartad modellagentur och även ett experiment för att se och spåra hur sociala signaler påverkar sökresultatet.

 

Citymodels är grundades i att verksamheten Citystudios hade svårt att få in ansökningar från fotomodeller. Så vi behövde utveckla en site som kunde få in ansökningar utan att investera i marknadsföring.
Citymodels är en digital modellagentur där verksamheten Citystudios kan gå in i databasen och välja ut rätt modeller för fotojobb. Idag är siten enbart utvecklat för det syftet men kommer i senare skede öppnas upp externt.
Genom att välja Joomla som system så säkerställde vi ett användarvänligt system med bra s.k cachefunktionalitet. Flödet för att lägga upp modeller är skräddarsytt så det går snabbt för ansvarige. Systemet är speciellt skräddarsytt för att synas högt upp på sökmotorerna genom noggrann struktur och innehållsplanering.
Resultatet kom snabbt när sökmotoroptimeringen slog igenom. Utvecklingen skedde på liveservern med analytics installerat som man kan se i statistiken. Fokus på sökmotoroptimeringen skedde i slutet på Mars månad. En unik sak med projektet är avsaknad av länkar 😉

- Bra ökning för besökare
citymodels-ranking
- Första plats på ordet modellagentur
- Högst visibility av alla konkurrenter på ca 300 utvalda ord.
citymodels-visibility
- Ca 57% konverteringsfrekvens för att antingen söka modeller eller söka till att bli med i modellregistret. Organisk trafikökning ranking Sökmotoroptimering

Din reaktion
Inspirerad
100%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response