Now Reading
Fotografgruppen högt rankad fotosite
0

Fotografgruppen högt rankad fotosite

by Daniel Norin8 april, 2015

Fotografgruppen är en community-sida med stort fokus på att komma högt upp på Google utan köpt länkkraft och 0 kr i marknadsföringsbudget.

Det här projektet är ett rent hobbyprojekt för att jag ska kunna utveckla nya sätt att tänka och experimentera. Syftet är dock att tjäna lite pengar på fototjänster som allokeras ut till frilansade fotografer och binda en stabil fan-base på communityt. Till min hjälp har jag haft två vänner som också delar mitt stora fotointresse. De har hjälpt till med innehåll och underhållit några externa sociala plattformar. Jag har kodat i systemet och sätt till att rätt förrutsättningar finns till en bra sökmotoroptimering att webbplatsstrategin.
Målgrupper: - De som behöver fototjänster - De som vill lära sig mer om foto - Proffsfotograferna
Open Source systemet Joomla är kärnsystemet eftersom det är ett flexibelt ramverk och snabbt att jobba i som redaktör när man har konfigurerat det. Joomla är ett bra allroundsystem för backend funktioner som t.ex projekthantering, community, nyhetsbrevsutskick, dokumentshantering m.m
Eftersom jag vet att det finns gott om fotositer idag som är nichade på t.ex porträttfotografering så var jag tvungen att tänka om för strukturen på webbplatsen. Det gäller att sprida ut relevansen av kärnartiklar för en bra sökmotoroptimering.

Eftersom både jag och mina vänner av tidsbrist så har vi tagit hjälp av en frilsansande spökskrivare för artiklar (kostnad 15 dollar per artikel). Målet har varit minimum 1000 ord per artikel vilket kan verka mycket. I själva verket så är artiklarna skrivna som länkbeten och vi kan följa den virala spridningen. Det har i sin tur generat bra med organisk länkkraft som har pushat upp resultatet på sökmotorerna i ett snabbt tempo och gjort att vi fått in många medlemmar.
- 200-500 besökare per dag där 68% är från sökmotoroptimeringen.
- 120 av 200 nyckelord topp 10
- 4-8 förfrågningar per vecka om fotouppdrag
- 2450 medlemmar idag där ca 90 procent kommer från sökningar på Google
- 67.000 views på Fotografgruppens Flickr sida
- 954 som gillar Fotografgruppens Facebook sida
- 751 som följer Fotografgruppens Twitter sida

Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response