Now Reading
Outnorth vinnare vid migrering
0

Outnorth vinnare vid migrering

by Daniel Norin28 april, 2015

Outnorth är ett projekt som jag var med och vann i upphandling, var med i första analysfasen av webbplatsen och migreringsansvarig projektledare. Resultatet blev vinnande resultatm stark relation och en av de största projekten som gamla byrån får driva igenom affärsmässigt.

Outnorth är ett bolag inom ehandel som sysslar med produkter inom sport och fritid. Det är ett av Sveriges största inom segmentet och har starkt fokus på sökmotoroptimering.
Att besökarna från sökmotorerna är en stabil och långsiktig ekonomiskt fördelaktig marknadsföringskanal vet Outnorth om. De ville dock stärka upp sin synlighet på Google via en seo foundation men även se till att behålla placeringar vid en plattformsmigration.
Ehandel är alltid datacrunch för att förstå styrkor, svagheter och trender. Inom sökmotoroptimering så är det en av de komplexaste projekten, speciellt om det är på flera språk och har många kategorier. Genom noggranna föranalyser, riskbedömningar och ett tydligt genomförande med personalen på Outnorth så har målen överträffats. Migreringar är extra komplexa och kräver inte bara bra förberedelser utan en aktiv proaktivitet från projektledare/tekniker.
Givetvis finns en bra trafikökning Sveriges största site inom fritid. Men tror det största resultatet är både en organisatorisk förändring med förhållningssätt till webbplatsen och sökmotoroptimering.

 

Migreringen var även den exceptionellt lyckad vilket vi kan se på synlighetsgrafen nedan.
visibility-migrering-outnorth

Rött symboliserar när migreringen genomfördes. Vi ser att tiden till att komma tillbaka på bra positioner är rekordsnabb för den här typen av webbplats.

Graf på konkurrenternas synlighet i förhållande till OutNorth
konkurrenter-outnorth

Din reaktion
Inspirerad
100%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response