Now Reading
Getupdated Internet marketing ny webbplats
0

Getupdated Internet marketing ny webbplats

by Daniel Norin7 april, 2015

Jobbade på Getupdated Internet Marketing under 4 år och vi hann med många projekt. Det här projektet var lite speciellt eftersom det var både stort och komplext.

Getupdated har från starten byggt en webbplats på EpiServer och sedan SEOCMS och med en typ av kommunikation som har passat b2b segmentet. Webbplatsen har genom många år varit statisk utan t.ex bloggfunktionalitet. Getupdated har haft många satellitsiter som fungerat som bloggar för att sprida nyheter. Det har inte funnits stringens över budskapet och avsändaren samt att kraften från sökmotoroptimeringen inte varit fokuserad.
Getupdated valde att satsa på en ny webbplats på CMS systemet WordPress. I samband med det bytet så skulle även en ny design implementeras och en ny bloggstrategi sättas. Kommunikation skulle nu riktas mot små och medelstora företag. I satsningen så skulle systemet även möjliggöra bättre resultat på sökmotorerna genom bättre strukturer, utökat relevant innehåll, och en bättre funktioner mot de sociala medierna.
WordPress är valet för den nya webbplatsen. Det finns inga licenskostnader som t.ex Episerver har. Det går snabbt att utveckla i och har en bred grundfunktionalitet och en av de bästa bloggmotorerna. Det går även snabbt att integrera tredjeparts-funktionalitet som t.ex formulär mot nyhetsmotorn mailchimp. Underhållet är även enkelt mot WordPress och att hitta php utvecklare som kan systemet är aldrig några problem.
Ett sånt här projekt är tidskrävande och involverar en större grupp av människor. Php utvecklare, strategi, innehåll, seo tekniker, grafiker. Var projektledare med de fria resurser vi hade på Getupdated. Själva migreringen från gamla plattformen till den nya tog ca 2 veckor med allt befintligt innehåll. Tog ungefär 2 veckor ytterligare för att sätta strategier och implentera dessa. Design teamet arbetade parallellt med nya designen. Totalt stt 4 veckor för ett projekt av den här storleken.
Resultat väntade inte på sig. – Från en 9 plats på ordet sökmotoroptimering till plats 5 på 3 veckor. – Bättre placering på flertalet strategiskt viktiga nyckelord med hjälp av bloggstrategin. – Högre konverteringsfrekvens från besökarna – Enklare för innehållsadministratörerna att uppdatera – Ny funktionalitet mot de sociala medierna
Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin

Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response