Now Reading
Kone Camp Unik ungdomssite i över 10 år
0

Kone Camp Unik ungdomssite i över 10 år

by Daniel Norin8 april, 2015

Jag jobbar på ett unikt ungdomsläger varje sommar och gjort i 10 års tid. Kone Hissar arrangerar ett ungdomsläger för 15-17 åringar i 2 veckors tid. Kriteriet är att din mamma eller pappa måste jobba för Kone Hissar. Är webbansvarig och fotoansvarig för något helt unikt.

120 ungdomar från hela världen träffas i nästan 2 veckor och har riktigt roligt med olika teambuilding aktiviteter. Det blir ett starkt minne för livet och gynnar Kone Hissar som organisation på olika sätt. Mitt ansvar är på dagarna att vara gruppledare men även webbansvarig. Suprise suprise 😉 även lite bilder blir det… Kolla in den här videon så förstår ni lite mer vad det handlar om:

När vi startade projektet för 10 år sedan så fanns inte den relationsbyggande webben. Däremot förstod vi tidigt att en webbplattform skulle vara bra för föräldrarna som skickade sina barn på lägret. Helt plötsligt kunde de följa sina ungdomar och dela glädjen genom bilder och kommentarsfunktioner. För 2 år sedan så bestämde vi att jag skulle bygga ut plattformen för att stärka relationen mellan ungdomarna på lägret och även ordna ett effektivt sätt för lägerledarna att planera på. Det eftersom vi alla kommer från olika länder och kan inte åka till Finland där lägret är för att planera.

Efter att Facebook gick sitt genombrott så såg vi snabbt att bilder m.m spreds på olika grupper, så jag byggde ett community för att ungdomarna ska kunna ladda upp bilder, videofilm m.m en plattform som vi har kontroll på och ser behov för nästa års läger. Målgrupper: - Ungdomarnas föräldrar/kompisar - Ungdomarna - Lägerledarna - Kone Hissar ur ett promo perspektiv Utmaningarna i projektet har varit: - Användarvänlighet för samtliga målgrupper eftersom det finns olika behov att möta - Få ett bra flöde på att få upp information snabbt på hemsidan. - Få ungdomarna att gå in på webbplatsen och använda communityn aktivt. - Se till att verktygen för lägerledarna är bra utformade så det är enkelt att planera.

Har en förkärlek till Joomla eftersom systemet klarar av höga funktionskrav med en snabb utvecklingstid. Funktioner som projekthantering, community, nyhetsbrevsutskick, dokumentshantering m.m är inga problem för Joomla med avancerad styrning av behörighetsnivåer.
Har lagt ner ganska många timmar för att se över funktionaliteten och hur de olika delarna agerar med varandra. Speciell vikt har jag lagt ner på redaktörsläget, communityt och dokumentshanteringen för att de ska vara så tydligt som möjligt vad man ska göra. Behörighetsnivåerna gör det möjligt att styra innehållet till de olika grupperna. Loggar en lägerledare in så ser han/hon en viss typ av nyheter. Ungdomarna ser andra nyheter.
- Ca 8000 unika besök under själva lägret
- Communityt används av ca 60-80 personer varje dag
- Kone Hissar har en bra PR plattform för just den här aktiviteten där vi bl.a använt Flickr som bildaggregator för press att ladda ner bilder (används även flitigt av föräldrar och ungdomarna).
- Vi skrotade Facebook gruppen och har lyckats hålla kommunikation på plattformen.
- En rad roliga funktioner som används flitigt är t.ex spellistan från diskokvällarna där ungdomarna själva har fått vara med och bestämma.

Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response