Now Reading
Northzone optimeringsanalys
0

Northzone optimeringsanalys

by Daniel Norin7 april, 2015

Northzone investmentbolaget släppte Episerver för att gå över till en Ruby plattform. Tuvärr blev siten seg som sirap och man behövde hjälp att analysera varför.

Byrån som skötte bygget gjorde inte något speciellt bra i att optimera siten som var seg som sirap. Jag fick jobbet att göra den tekniska analysen och ta fram åtgärder.
Syftet med analysen var främst att kunna tracka alla små fel, från serverside till kod. Utifrån det ta fram en åtgärdsplan i analysen för att sedan kunna åtgärda felen antingen via byrån som byggt siten eller via en konsult.
När man gör extern testning av webbplatser så använder man en hel hög med olika verktyg. Ett kan vara till för att bara kolla serverside, ett för ren CSS osv. Det är viktigt att även minimera flaskhalsar i testningen, allt från gammal hårdvara till mobiluppkoppling kan göra att testvärdena flukterar med för stor avikelse mellan varje ”run”.
Genom att mäta siten från olika locations i världen genom olika verktyg samt att titta direkt på källkoden så kunde vi effektivt lokalisera felen. Det här oftast ingen tidskrävande process utan det som är tidkrävande är att skapa dokumentation som är bra strukturerad till utvecklarna som ska åtgärda bristerna.
Northzone fick med mindre än 24 timmar från förfrågan en fullständig rapport med exakta brister som de ska lämna över till de utvecklare som ska driva projektet. Rapporten är uppbyggd så även en amatör kan förstå innebörden av de olika posterna snabbt men behöver inte veta de exakta detaljerna. Det gör att man kan tracka omfattningen av ett optimeringsprojekt snabbt. Leverans över all förväntan tyckte Northzone.
Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response