Dataprylar
Now Reading
Devolo 650 nätverk över elen som funkar
0

Devolo 650 nätverk över elen som funkar

by Daniel Norin2 april, 2014

Även om man kör en värsting router trådlöst så blir det ibland svårt att få bra hastighet i huset. Nätverk via eluttagen är ett bra alternativ.

Flyttade nyligen in i en ny lägenhet som är ganska stor med många väggar. Trådlösa räcker inte riktigt till i det rummet som arbetsrummet är, så jag fick tänka om.

Efter mycket research så tänkte jag att det vore värt att prova nätverk via elen. Kollade alla möjliga alternativ men många verkade vara sådär.

Devolo 650 är riktigt bra

Gjorde en hel del research på vad folk har provat och det är inte helt enkelt. Däremot så återkom varumärket Devolo som ett av de bästa alternativen. Har aldrig hört talas om de men varför inte. Iväg och köpa deras starterkit.

Fick med två dosor och det var bara att plugga in dessa i ett vägguttag. Sedan skulle första dosan kopplas mot routern och den andra mot den stationära burken i rummet längst bort. För att para ihop de så tryckte man på en knapp på dosorna. Niemas problemas, var inte svårare än att det var superenkelt.

Hastigheten är klart över godkänt

Givetvis så beror hastigheten man kommer upp på en mängd faktorer. Kan direkt säga att mina inte är de bästa men mätte upp till ca 240 mbit så är helt nöjd 😉 Kan också tillägga att datan är krypterad även om jag tror att grannerna skulle kunna se att det finns datatrafik i kablarna, men inte vilken. Priset är helt ok, lite lägre och de skulle rocka marknaden ordentligt! Köpte mitt kit på Webbhallen och bra service som vanligt.

Din reaktion
Inspirerad
50%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response