Dataprylar
Now Reading
Byt din filhanterare och bli effektiv
0

Byt din filhanterare och bli effektiv

by Daniel Norin1 maj, 2015

Trött på många klick i Windows filhanterare? Perfekt eftersom jag har testat några alternativ som kommer förenkla din vardag!

En filhanterare är precis lika lagom trist som det låter…hantera filer. Inte nog med det utan den inbyggda i Windows är lika trött som ledningen på kommunhuset. För att spica upp tillvaron lite så har jag grävt fram lite vettiga alternativ som gör livet lite roligare att leva!

Cubicexplorer en gratis filhantera med grundläggande finneser

Utvecklaren bakom Cubicexplorer har en liten speciell historia och det han har lyckats göra är mycket bra. Enkla funktioner som t.ex tabbar och en panel där man kan lägga upp genvägar till olika ställen på hårddisken. Cubic är gratis ska tilläggas men saknar en hel del funktionalitet som t.ex XYexplorer för avancerade användare.

Se mer på Cubicexplores hemsida

XYplorer den komplexa filhanteraren

XYplorer är ett kraftpaket med smarta funktioner. Det går snabbt att sätta sig in i grundfunktionerna och går att skala upp till väldigt komplexa funktioner.

Det här är min absoluta favorit när jag ska välja en filhanterare eftersom den tillåter mig att jobba på ett effektivt sätt.

Det är enkelt att skräddarsy vyerna i XYplorer, tabbat med en panel där man snabbt kan spara sina genvägar. Infopanelen är också en fröjd för ögat med mängder av möjligheter.

Givetvis kan man använda sig av reguljära uttryck, Boolean osv och sedan finns en ”multi-level Undo/Redo” som sparar de 100 senaste actions i filhanteraren.

Se mer på XYplorers hemsida

Total commander

Ruskigt snabbt när det gäller responstider! Gränssnittet är old school o visst varför inte ;), går givetvis att förändra hur man vill ha det. Gillar att det finns inbyggd ftp klient! Den här passar de som t.ex håller på mycket med promptkommandon. En annan fördel med Total commander som filhanterare är att det finns små och smidiga verktyg t.ex file splitter, file combiner m.m

Se mer på Total Commanders hemsida

Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response