Operativsystem
Now Reading
Supersnabb dator med Windows 7
0

Supersnabb dator med Windows 7

by Daniel Norin1 maj, 2015

SĂ„ ni trodde ni hade en snabb dator 😉 tĂ€nk om…

HÀr kommer resultatet efter att ha installerat pÄ en solid state disk och gjort lite instÀllningar i Windows 7.

SÄ efter lite tweaks och inköpet av en solid state drive sÄ visar jag i videon effekten = supersnabb dator

En supersnabb dator Àr ingen rymdforskning

Det krĂ€vs ganska lite för fĂ„ datorn att gĂ„ supersnabbt. Mycket av hemligheten ligger i att byta ut den tradionella hĂ„rddisken mot en solid state disk. Ja just det, kom igen var inte sĂ„ amatörer sĂ„ ni tror att allt ligger pĂ„ processorn 😉 Den största flaskhalsen Ă€r hĂ„rddisken eftersom de Ă€r slöa vid mĂ„nga och smĂ„ skrivningar…eller förresten vi gĂ„r inte in pĂ„ de vetenskapen utan köp bara en solid state disk och ni kommer mĂ€rka den brutala skillnaden utan att behöva köpa en helt ny dator.

SĂ„ en liten video…Jag personligen kör med en sÄn hÀr solid state disk för att fÄ en supersnabb dator:

Se vilken disk jag köpte hÀr

Supersnabb dator krÀver superenkla instÀllningar

Sedan Àr det en hel del instÀllningar i Windows 7 som ska göras. Finns en del program som kan göra instÀllningarna automatiskt och göra rÀtt instÀllningar i registret. Kör nÄgra för att det Àr ganska tidskrÀvande annars att göra allt manuellt. Processer Àr jag dÀremot stenhÄrt pÄ att göra manuellt för att fÄ bÀsta effekt. En grej som gör stor skillnad för din wannabe supersnabba dator Àr att skala ner grafiken sÄ det blir funkigt och mysigt 90-tal. Drömmen om 1.44 tums diskbyten kommer sakta smyga sig pÄ nÀr man tweakar grafiken. Personligen tycker jag det Àr Àven skönare för ögonen att inte behöva köra fancy pancy och jag kan koncentrera mig pÄ att arbeta istÀllet för att ta pÄ mig solbrillorna.

Supersnabba datorn krÀver inte mycket

Som jag skrev innan sĂ„ gĂ„ inte ut och köp det vĂ€rsta! I den hĂ€r videon nedan visar jag vad man kan göra med en 3 Ă„r gammal skrot laptop frĂ„n HP. Batteritiden Ă€r ca 2 min nuförtiden, nĂ„gra knappar har lossnat och ett antal smĂ€llar har den fĂ„tt stĂ„ ut med. Oj den funkar bĂ€ttre Ă€n de nya datorerna som sĂ€ljarna pĂ„ Expert försöker krĂ€nga pĂ„ amatörerna 😉

Din reaktion
Inspirerad
0%
RĂ€ddade dagen
0%
Ska delas med vÀrlden
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tÄr i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning pÄ analys och sökmotoroptimering. En #€% pÄ att bygga datorer och Äka skateboard.

Leave a Response