Företagsomdömen
Now Reading
Stenbolaget inspirerande varumärke
0
Review

Stenbolaget inspirerande varumärke

by 24 april, 2015
Positiva saker

Trista produkter går att förpacka, mangla och få marknaden att älska. Stenbolaget är på väg mot ett helt nytt varumärkeskoncept som visar på att trista stenar går att förpacka med känsla.

Rating
Dannes omdöme
Besökarnas omdöme
Rate Here
Kvalité
90%
70%
Kunskap
95%
79%
Engagemang
100%
90%
Metodik
95%
86%
95%
Dannes omdöme
81%
Besökarnas omdöme
3 ratings
You have rated this

En av de sakerna som jag går igång på alla åtta cylindrar är när ett bolag vill göra en förändring och genomför den förändringen. Det är Stenbolaget i ett nötskal.

Intresset för varumärkesbyggnad är från tiden då gamla skateboardmärket Powell Peralta bevisade att man inte behöver visa ut skateboards för att sälja en jäkla massa brädor och tillbehör. Deras princip var att bygga varumärket på känsla och hela tiden promota sig via konceptkommunikation. Det är en konst att kunna genomföra men resultatet när man tittar på de som har lyckats är någon slags odödlig varumärkesstatus.

Så tillbaka till Stenbolaget

Marksten, murar, mer sten och åter mer sten….det är grått det är trist och inte minst så väger saker för mycket…..

Men här har Stenbolaget gjort något som få lyckas med. Det är inspirerande, det är roligt och i slutet av dagen så höjer deras produkter värdet på villorna som den grå stenen finns i. Låt oss titta på en youtubefilm som visar på en seriös men avkopplad känsla.

Murar går att göra sexiga

Att anlägga en mur är inte billigt och svårt att veta vad resultatet blir, så inspiration är viktigt. Det behövs givetvis inte vara på egna webbplatsen som man låter inspirationen kommuniceras. Kan vara på partner webbplatser som t.ex Vi i Villa som är kända för inspirativa artiklar. Stenbolaget har både en egen dedikerad foto/video-graf som är ute och plåtar så mycket inspirativa bilder som möjligt. Det är ett smart drag eftersom det blir lättare att promota produkterna på en rad olika kanaler. Att kunna göra egen videofilm snabbt är även det en lyx tycker många, jag ser det som en nödvändig investering då marknaden går mer åt att titta på kortare sekvenser a la Youtube.

Såklart det går att inspirera om något så trist som en mur. Älskar produkten från ett designöga. Förändra hela landskap, till små viktiga detaljer i en trädgård. Hur många gånger har inte muren använts som linjering inom fotografi? Den grå tonen hos en mur utgör en utmärkt kontrast till allt det gröna i naturen.

Arbetet direkt med målgruppen

Från att ha varit grå och dammiga till att börja prata med målgruppen är också ett stort språng för Stenbolaget. Facebook är en viktig kanal för att både nå ut med info men också lyssna på målgruppen. Bolaget gör det föredömligt och är aktiva med hög servicegrad.

Nyhetsbrev är även det en viktig faktor för att nå ut till målgruppen, inga torra trista nyhetsbrev med fantastiska trista erbjudanden. Våffeldagen är en viktig faktor för Stenbolagets nyhetsbrev 😉

Bygga tar tid

Att göra om ett varumärke tar tid, kommer ta tid för Stenbolaget att hitta ny formen och kommunikationen. Är det värt det? I min mening så tror jag det och få in mer koncept och inspirationstänk. Partna upp med likasinnade etc speciellt med tanke på målgruppen för produkterna och tjänsterna.

Din reaktion
Inspirerad
100%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response

Kvalité
Kunskap
Engagemang
Metodik