Företagsomdömen
Now Reading
Stort test av Alert Alarm hemlarm
0
Review

Stort test av Alert Alarm hemlarm

by 6 januari, 2017
Positiva saker

Riktigt enkelt att installera
Prisvärt
Många olika sensorer som håller koll

Negativa saker

Ingen videoinspelning
Riktigt ful design

Rating
Dannes omdöme
Besökarnas omdöme
Rate Here
Användbarhet
90%
80%
Kvalité
70%
70%
Pris
95%
95%
Slutsats

Prisvärt paket som ger en grundtrygghet och lätt att komma igång med själv.

80%
Dannes omdöme
82%
Besökarnas omdöme
5 ratings
You have rated this

Jag har aldrig haft ett hemlarm men fick chansen att prova ett från Alert Alarm via redaktionen på Vi i Villa och det var en spännande upplevelse.

Hemlarm en trygghet?

Innan jag hoppar in på själva Alert Alarm så har jag forskat lite om hemlarm är en bra försäkring.

Först kan man säga att antalet sökningar på Google har ökat det senaste åren på orden larm, hemlarm, alarm och kollar man lite på statistik nedan så kanske man förstår att fler och fler vill installera ett. Vi toppar även att själva larmsegmenten är duktiga på att stressa säljargument runt säkerhet i hemmet och konsekvenserna av ett inbrott.

Statistik om inbrott

På siten Brotssförebyggande rådet så hittar man bra statistik om inbrott sedan 2006.

Summan är att antalet inbrott ökar, och antalet uppklarade inbrott minskar vilket är skrämmande. År 2015 så var det ca 22 800 bostadsinbrott där man kan se en markant ökning på Villinbrotten. 2015 är även peaken för villainbrott sedan 2006. Dystra siffror så givetvis undrar jag om ett hemlarm faktiskt har någon effekt. Men såg även statistik på 1984 där det var än fler inbrott än 2015 så det verkar vara ordentliga svängningar.

Ett inbrott har är ett känsloladdat brott där offren känner betydande kränkta i förhållande till en rad andra brott.

Om ett hemlarm fungerade eller inte som trygghet beror på helt vem man frågar. Det finns inga hållbara studier inom ämnet men däremot en hel del studier som är vinklade till olika fördelar (t.ex en del försäkringsbolag)

Första intrycket med Alert Alarm

Alert Alarm är ett dotterbolag till Securitas med egen support m.m deras stora usp är att det är enkelt att installera och komma igång med alarmet.

Priset är 990 kr för sensorer och enheter och sedan 169 kr/mån

Avtalstiden är 24 månader och det är 3 månader uppsägning. Konkurrenterna ligger på liknande avtal och det är blir dyrare om larmet ska t.ex installeras av en montör.

Här skulle jag vilja se kortare avtalstider och kortare uppsägningstider.

Mer än bara trygghet mot tjuvar

Alert Alarm kommer med sensorer som skyddar mer än mot bara tjuvar.

– Inbrott
– Eldsvåda
– Läckage (vid t.ex diskbänk)

Det här ger ett mer komplett skydd vilket är ett mervärde och värt att betala 169 kr i månader för. Jag ser ett större värde av bra brandalarm och läckage än inbrott pga att jag vet personligen konsekvenserna för eldsvåda och vattenläckage. Har även erfarenhet från inbrott men efter ett inbrott så kan man fortfarande bo i lägenheten. Eldsvåda och vattenläckage ställer till det ordentligt under lång tid.

Riktigt enkelt att installera Alert Alarm

Paketet med alla enheter är litet, när man öppnar och börjar läsa instruktionsboken så ser man direkt att det här blir enkelt att komma igång med. Tydligt förklarat hur man sätter upp och konfigurerar de olika enheterna.Det enda jag saknar är en display på huvudenheten där man kan välja vad man vill göra. Att trycka på shift sedan 7 osv känns som 1984. En idé är att kanske helt köra via en app och en kodcentral.

Från att jag öppnade paketet och satte upp allt samt gjorde ett testlarm så tog det ca 50 minuter.

Testlarm gick igång vid 19 en söndag. Securitas ringde vid och bekräftade vid 21. Kanske lite för långt tids-span men ser i alla fall att det funkar.

Man måste fylla i info och skicka in till Securitas för att alarmet helt ska vara aktiverat.

Enda utmaningen vid installationen

Den enda utmaningen jag hade var läckagelarmet om verkar vara lite överkänsligt? Behöver ringa till Alert Alarm och kolla mer hur man ordnar det. Positivt är att jag fick sms direkt när läckagelarmet gick igång.

Appen gör sitt jobb, tydligt och enkelt

Idag kommer man inte ifrån att man ska ha en app för att styra och ställa. Alert Alarm är inget undantag. Jag gillar den, inga krångligt utan rakt och tydligt utan onödiga funktioner. Så det är en extra guldstjärna för den.

Fler funktioner som jag skulle önska

En sak som jag skulle lägga in är att möjligheten att lägga till fler användare direkt via appen. Vet inte riktigt hur man gör men antar att man måste ringa in och berätta vilka fler telefonnummer som ska vara inlagda för att kunna använda appen.

Sorry men det är 2016, där design är en avgörande faktor

Apple har lyckats av en anledning, det är totalt skräp invändigt men har störtskön design. Alert Alarm ser billigt ut och är plastigt. Vad kan man förvänta sig för 990 kr plus månadsavgift. I dagens samhälle mycket mer! Här kan Alert Alarm vara lite smarta, göra saker skalbart med färger etc. Centralenheterna ser också billiga ut, så sorry en sån här sak drar ner snittbetyget ordentligt oavsett hur många bra funktioner larmet har. Man vill ha lite sjusst design hemma och inget som ser ut som ”hej kom och hjälp mig”. Det kanske äter lite på marginalerna för produkten men det får man optimera någon annanstans i affärsflödet.

Din reaktion
Inspirerad
60%
Räddade dagen
20%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
20%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin

Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response

Användbarhet
Kvalité
Pris