Företagsomdömen
Now Reading
Sova på Kungsgatan fan vilken flopp
0
Review

Sova på Kungsgatan fan vilken flopp

by 1 maj, 2015
Positiva saker

Att de har sängar...

Negativa saker

Säljkåren är helt värdelös på lösningsorienterat sälj. De är lösningsorienterade för sitt egna bästa dvs sin egen plånbok.

Rating
Dannes omdöme
Besökarnas omdöme
Rate Here
Kunskap
30%
34%
Erfarenhet
1%
37%
Engagemang
30%
40%
Metodik
1%
42%
Pris
1%
25%
Slutsats

Skulle aldrig välja Sova på Kungsgatan och hoppas ni gör samma val!

13%
Dannes omdöme
36%
Besökarnas omdöme
4 ratings
You have rated this

Ok ska man sälja sängar så ska man inte göra som Sova på kungsgatan. Helt utan fingertoppskänsla där det känns som man träffar unkna bilförsäljare som bara ska kränga.

Ok Danne D med familj i högvarv inför flytt till nya lyan. Familjen behöver en bra säng som ska vara skön och stilren. Som en modern konsument så köper man inte första bästa pryl utan är inne i en research loop.

Kollade först på Mio, Atlantis som bägge hade bra sängar till rätt pris. Sova på Kungsgatan är ett stenkast från Mio så in och spana. Fräsch affär där man börjar med att skylta med en säng för 60 lakan. Första intrycken är viktiga…vet inte vad medel för sängar ligger på men skulle 20-25 vara rimligt?

Fram kommer en försäljare som frågar artigt om vi behöver hjälp. Yes såklart eftersom vi inte riktigt vet skillnaden på säng och säng. Ungarna är med och härjar runt. De blir snabbt satte framför en film och jag fattar direkt att det här är inte vad säljaren vill styra till max 15 min.

Vi berättar att vi har en budget som vi vill hålla oss till, den är varken hög eller låg. Det var 10 år sedan vi köpte säng sist och dags i.o.m flytten. Säljaren från Sova berättar att vi kommer prova sängar i alla prisklasser där känslan är viktigast. Hmm visast ok.

126.000 för en säng från Sova

Ok så första sängen vi får prova är en 126.000 kronors säng från Hästen. Vad i ¤”#% tänkte man där? Får Sova provision från Hästen för att jag kommer prata om sängen? Den var så långt ifrån skön man kunde komma! Men det var viktigt att vi skulle ligga ner, försäljaren kände att vi låg rätt. Sedan ville säljaren att vi skulle ligga där en stund och känna ”känslan”.

Budgetsängen från Sova var inte så dum.
Ok så direkt efter Hästens kronjuvel så var det dags för budgetalternativet för 9 lakan. Såklart det inte vara samma ”känsla” som Hästen. Men faktiskt helt ok! Men där skulle vi återigen ligga och få känslan.

Jag tröttnar snabbt

Efter 4 olika sängar så hade jag redan tröttnat. Fanns kaffe och hade huvudvärk så givetvis en kopp java för huvudvärken och för att hinta om trötthet mot säljaren. Nope 3 sängar till hann vi med även om ungarna hade blivit rastlösa för länge sedan. Tog bara 1 timme. Vi fastnade för 3 st sängar. Nu la säljaren in ytterligare in växel för att sätta någon form av affär.

Viktig fråga, dåligt svar

Säljaren på Sova hade varit med runt och känt att vi låg rätt. Det gjorde vi i alla sängar. Så min fråga var givetvis varför ska jag betala för en dyrare säng. Det är känslan som avgör sa säljaren. Världsklass tänkte jag.

Man vet när en säljare vittrar affär

Vi visste inte riktigt vilken säng som skulle vara den bästa. Däremot så märkte man direkt att säljaren trodde vi hade bestämt oss. Nya frågor började dyka upp.

När behövde vi den, avbetalning skulle de kunna arrangera. Ursäkta say what? Sa till säljaren att jag aldrig tar något på avbetalning, varken bilar eller dyra prylar. Varför inte undrade säljaren. För att den enda skulden som jag ska ha är lånet på lägenheten i några år till. Sa efter det att vi ska fundera på vilken säng som vi skulle kunna tänka oss. Där sprack bubblan för säljaren.

Otrevliga på Sova?

Absolut skulle jag vilja säga, när vi skulle gå och få all info om sängarna så märkte man besvikelsen, och med den medföljande nonchalansen som brukar vara vanlig. Trist att uppleva! Men problemet ligger i att inte ha fingertopparna på rätt ställen som säljare i själva processen. Sedan varför frågade inte säljaren om ett visitkort, blev glad över att vi ska tänka på saken och sedan ringde upp i veckan?

Vi kommer givetvis inte köpa någon säng från Sova även det troligtvis kommer bli en Jensen säng. Vilken har vi inte bestämt än men riktigt sköna är de.

En liten detalj som också blir relevant

Fick också höra att butikschefen är 23 år gammal. Har dålig erfarenhet med folk i den åldern som ska ha helhetsansvar. Han kanske är duktiga inte vet jag men han har lyckats att få in det där sopiga märket Kirbys hela unkna säljprocess på Sova.

Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
17%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
17%
Riktigt trist
50%
Fick en tår i ögat
17%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response

Kunskap
Erfarenhet
Engagemang
Metodik
Pris