Marknadsföring
Now Reading
Annorlunda sätt att belöna din personal via Google Analytics
Grym idé
0

Annorlunda sätt att belöna din personal via Google Analytics

by Daniel Norin5 juni, 2015

Ok till dig som är marknadschef, VD eller något annat som har personalansvar inom marknad borde kolla lite närmare på det här. Det är briljant och funkar över förväntan.

Motiverad personal gör underverk, men sanningen är att det är många arbetsplatser som har en tyngre grå nyans än sliten gatusten . In med lite färgklickar i tillvaron och tja…det är just den stora enkla skillnaden. Men det kräver chefer som kan sätta den, har orken och kunskapen om hur de små tingen gör den stora förändring. Dessa personer växer inte på träd, har ni en sådan individ så var rädd om den!

Innan jag går in i detalj på vad det lite trixet är så vill jag att ni funderar på några saker:

– Drivkraften är motivation är individuell, respektera det. Kommer ihåg det där bolaget som alltid skulle ut och vräka på ordentligt i Europa när de hade uppnått målen. Många jag frågade var inte sugna på det, men ledningen var det…

– Alla ska få något av belöningen, gruppen är viktig och att alla känner att de bidragit.

– Viktigaste målet är att man känner sig uppskattad.

Det bara funkar

Ok då kör vi igång 😉 Det är så pass simpelt som att sätta upp alerts i Google Analytics. Nej trollkarlen behöver inte alltid trolla. En alert aktiveras efter det regler som du har ställt in det efter. Kan vara om trafiken till webbplatsen överstiger 150.000 besökare en månad så skickas antingen ett email eller ett sms och berättar det för dig.

Jag har använt mig av belöningar via Google Analytics Alerts på några bolag och det funkar klockrent. Gillar lite humor och skratt på ett kontor så ibland poppar det till med lite knasiga typer av belöningar som får de på kontoren att dra på smilbanden. En av mina retoriska förebilder sa alltid ”proud people perform” och genom att visa varje individ hur de hjälper till så stärker man oftast deras sjävlförtroende genom att de inser hur viktig deras insats är. Att titta på data är också ganska beroendeframkallande för många.

Så hur gör man?

Vilka belöningar brukar jag använda?

[sociallocker]
Yes de är lite annorlunda men ger en positiv kick, dela med av inlägget för att se hela listan och bli inspirerad.

1. Trafikmål

– Kaffe – Ni har nått ex antal besökare och behöver bryta era Gevaliavanor på kontoret. Givetvis så ska det bjudas på ett riktigt gott kaffe från ett av de mer kända rosterierna.

– Megafika – Trafiken till siten är över all förväntan , ni har kämpat och tappat flera kg under arbetets gång. Dags att bjuda upp till dans och köpa in någonting oförglömligt innehållande en perfekt blandning av fett och socker.[/sociallocker]

Så hur gör man?

Din reaktion
Inspirerad
67%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
33%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response