Marknadsföring
Now Reading
Pingler webbtjänst för enkel RSS ping
0
Review

Pingler webbtjänst för enkel RSS ping

by 3 maj, 2015
Positiva saker

Enkelt att använda och ger en effekt för att indexera sidor på Google

Negativa saker

Kan vara att man måste pröjsa ;) men kör man det regelbundet så är det inga problem

Rating
Dannes omdöme
Besökarnas omdöme
Rate Here
Användbarhet
95%
100%
Kvalité
90%
83%
Pris
80%
99%
Slutsats

Alltid bra att köra den här typen av tjänster t.ex om man märker att sidor inte indexeras på Google som de ska. Kör man en blogg så är det perfekt att submita varje nytt inlägg. Kör ni Wordpress egna så har den ett jätteproblem och kan avråda från att använda den. Däremot så har Pingler en egen Wordpress-plugin som funkar suveränt!

88%
Dannes omdöme
94%
Besökarnas omdöme
2 ratings
You have rated this

Pingler är ett verktyg för att ”pinga” till olika servrar. Effekten är att dessa tas upp upp de olika servrarna och blir indexerbara.RSS ping är en del av content push flödet som är viktigt att behärska efter att man har publicerat en artikel. När man pingar så skickas det information från egna RSS flödet till olika servrar som har lite olika syften. Twingly är en av de mer kända som tar upp RSS flödet och gör informationen sökbar på Twingly. Twingly används även för att t.ex göra ”blogg kommenteringar” på större nyhetssiter genom att man i egna artikeln lägger en länk till nyhetssiten och sedan pingar mot Twingly.

Pingler är enkel att använda

Ett verktyg som jag personligen gillar är pingler.com som gör det väldigt enkelt att pinga mot serverna. Den har inte speciellt många funktioner utan gör sitt jobb utifrån en lista på de vanligaste servrarna för RSS ping.Har man ett premiumkonto så kan Pingler automatiskt pinga i ett visst tidsintervall eller så pingar man manuellt via deras Firefox plugin som är smidig.Nu kanske en del undrar varför jag inte kör den automatiska pingfunktionaliteten i b.la WordPress eller en plugin till Joomla. Det har visat sig att dessa dubbelpingar när man har gjort en förändring i artikeln och det är mindre bra eftersom man kan bli bannad från pingservrar om de märker att det görs för många förfrågningar från en site. De har säkert ordnat problemet men jag gillar även att pingler alltid håller deras RSS ping lista uppdaterad 😉

Din reaktion
Inspirerad
50%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
50%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response

Användbarhet
Kvalité
Pris