Marknadsföring
Now Reading
Socialt sök här för att stanna på Google
0

Socialt sök här för att stanna på Google

by Daniel Norin3 maj, 2013

Google testade socialt sök 2009 för att låta oss användare kunna hitta information med hög kvalité från våra vänner.I Sverige så såg vi inte så mycket av funktionen men nu är den här på allvar.

Dina vänner är socialt sökt

Socialt sök är ett naturligt steg för att förbättra sökmotorn Google. Tänk efter, visst är det naturligt att man lyssnar på sina polare? De är trots allt polare för en anledning 😉 Trust av kvalité är en av nyckelorden och det har varit en av sökmotorernas stora problem. Källor som kommer högt upp i sökresultaten behöver inte ha kvalité, oftast hittar man riktiga skitsiter…Panda algoritmen från Google ska även den se till att det blir högre kvalité på sökresultaten.Prova att sök på Converse får ni se hur många landningssidor som dyker upp på förstasidan av Google. Inget som tillför mig som målgrupp när jag söker och ska göra ett köp. Jag blir bara irriterad istället och går då till någon av de kända siterna som jag vet säljer Converse.Skulle jag söka på Converse och få upp att Jocke polarn köpte ett par riktigt snygga vid affär X där de har också sjusst bemötande så skulle jag bli intresserad av sökresultatet och spana in mer. Kanske t.o.m gå till affären fysiskt 😉 

se lite närmare hur Google tänker så kolla på videon nedan:

 

 

 

Socialt sök kommer tillföra mycket positivt på ganska nedlusade sökresultatsidor. Jag älskar personligen idén att man får upp sidor som polare skapat eller länkar de har delat ut. Källorna som infon tas ifrån är Googles tjänster (har ni många kontakter i Gmail som använder sig av sociala medier så…) och Twitter men fler plattformar kommer säkert öppna upp mot Google eller så köps de upp…nejdå nu ska man inte vara sån när det är soligt väder! Sedan finns även negativa saker med socialt sök…I början så kommer socialt sök finnas på 19 språk, men Google rullar ut nya med jämna mellanrum.Om man ställer sig frågan hur kommer t.ex vikten av länkar vara så tror jag Google har börjat segmentera upp värdet på ett fin fint sätt och även beräknar in t.ex frekvensen på ett nytt sätt. Vi kommer nog inte säkert se någon riktig förändring inom länkar 2011 men det har gjorts lite experiment som antyder på ett värdeskifte.Kul att se att socialt sök är här för att stanna!

Men för att nyansera lite så kolla in TED videon nedan:

Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response