Musik
Now Reading
Thåström blir bara bättre
0

Thåström blir bara bättre

by Daniel Norin1 maj, 2015

Kommer ihåg när jag lirade Ebba Grön första gången på stereon. Kändes bara så rätt, såhär ljusår år efter så känns det fortfarande så rätt att höra rösten Thåström.

Nu är det inte långt kvar innan Thåström släpper sitt nya album ”Beväpna dig med vingar”. Thåström har den där touchen att bara fånga en med sin dystra ljudbild och sin skorviga röst. Texterna är verliga och man kan känna närvaron precis där när han sjunger ”Om Black Jim”.

Och från himlen trillar spik ner när vi ser dom gå förbi

Kanske tar dom han allt för tidigt kanske borde han fått några fler år till

Eller är det just den frid han söker som han kommer få i natt

I vilket fall som helst ska han med dom hem till Himmelmora kam

Joakim Thåström som ska fylla 55 i år känns inte gammal, kanske för tidlösa texter, kanske för den unika ljudbilden eller bara helt enkelt för en verklig närvaro som inte känns konstlad. Hans ansikte ser slitet ut, texterna blir mörkare och mörkare. Från att vara aggressiva och hatiska till att bara bli djupa och mörka.

En sak man ska ha klart är att Thåström har experimenterat en hel del genom åren med olika musikstilar. En av höjdpunkterna var när han bildade bandet Sällskapet med Ossler och Hellberg. Vi fick då höra en helt ny ljudbild med Thåström. Ett annat exempel är plattan ”Kärlek är för dom” lyssna noga så kommer ni känna igen en bekant röst till vokalist 😉

Den största framgången för Thåström kanske var Ebba Grön eller Imperiet? Eller så kanske plattan Skebokvarnsvägen 209 (gatan han växte upp på) var den succén som satte prägel på Joakim Thåström och en vändning från en ganska brokig och svängig karriär. Låten FanFanFan kl: 03:00 på natten, ja det är bara njuta och känna, liksom svår att nå upp till en sån välnyanserad låt.
Ser verkligen fram emot det nya albumet och medans jag och ni väntar så har jag plockat fram några guldkorn.

Ebba Grön – Staten och kapitalet

Imperiet – Du ska vara president

Kärlek är för dom

Främling överallt

Beväpna dig med vingar

 

Din reaktion
Inspirerad
0%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin
Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response