Vardagstips
Now Reading
Orkide en intressant blomma
4

Orkide en intressant blomma

by Daniel Norin9 november, 2015

Orkideér är fantastiska på alla möjliga sätt, vi använder de i matlagning, i mediciner, de är vackra och doftar gott. Här kommer några intressanta fakta som ni kanske inte visste om orkideér.

 

25.000 tusen olika orkide arter

Yes ni ser rätt, och det intressanta är att forskare hittar nya arter varje dag! Det gör att orkideér är en av de vanligaste blomarterna idag.

Orkideér har en symetri likt oss människor

Människor har en benägenhet att gillar orkideér och få fram nya arter. Orkidér har en s.k biletral symetri vilket vi människor också har när det gäller våra ansikten. Kanske därför vi har en större fallenhet att gilla orkideér framför andra blomarter.

Orkideér är mästare på att förklä sig

Orkideér överlever genom att insekter tar upp pollen från blommorna. Genom att anpassa sina färger och former till att likna insekter, för att insekterna då attraheras till dessa färger och former.

Vaniljens ursprung är från en orkideé

Vanilj är en av de populäraste smakerna i världen och den härstammar från en orkide.

Nu är jag ingen expert på orkideér utan de som har verklig expertis är odla.nu – värt att besöka de föer mer information.

Din reaktion
Inspirerad
100%
Räddade dagen
0%
Ska delas med världen
0%
Förstod inte
0%
Riktigt trist
0%
Fick en tår i ögat
0%
About The Author
Daniel Norin

Gillar allt inom marknadsföring med inriktning på analys och sökmotoroptimering. En #¤% på att bygga datorer och åka skateboard.

Leave a Response