WordPress i grundutförande är ganska kass på att ge bra förrutsättningar för sökmotoroptimering. Men med lite master tweak de lux så får man en skrothög att bli en aggressiv Ferrari på Google. Här kommer mina bästa tips.

Ok vi börjar faktiskt med den bästa ;)

WordPress SEO By Yoast

Ok cut the cheese, vi börjar med en rikigt trevlig plugin som har lite unika funktioner. Jag gillar att det går att förhandsgranska hur metadatan faktiskt kommer se ut som resultat i SERPEN. Oj innan jag glömmer… webbplatser som t.ex Serach Engine Land och Mashable använder sig av pluggen ;)

Yoast pluggen har bra funktioner för att analysera on-page optimeringen. Går enkelt att skapa sitemaps, no-follow, canonical, rss optimering, breadcrumbs, robots.txt osv

En annan unik grej med seo pluggen från Yoast är att den funkar på en multisite miljö. Riktigt smidigt ;)
Meta titlar och beskrivningar
Det går att skapa SEO mallar för olika typer av sidor vilket är riktigt trevligt och användbart.

Robots meta
På sidnivå går det att bestämma om sidan ska indexeras eller inte. Det gr även att skapa för kategorier och taggar.
Canonical
Har du två snarlika sidor så kan du använda canonical för att urskilja vilken som är prio för seo’n. Canonical i pluggen funkar för kategorier, sidor, taggar m.m
Redigera robots.txt och htaccess filen
Precis…det är få plugins som tillåter att redigera bägge. Riktigt bra om man behöver göra en förändring snabbt.

Det finns mycket i den här pluggen men den här borde vara standard i en wordpress installation ;)

Ladda ner här

Headspace 2

Här finns det alternativ på alternativ…när du har tröttnat på alla alternativ så finns det lite fler alternativ. Kanske det som är styrkan och svagheten i en av de bästa pluggarna för seo till WordPress.
Kolla in den här videon vad pluggen har att erbjuda:

 

Ladda ner här

All-in-one SEO Pack

Den här pluggen är ungefär som ett kärt minne när man var liten. Får direkt den här på hjärnan när någon pratar seo och wordpress. Den har alltid funnits där och gjort sitt jobb på ett utmärkt sätt. Enkel, smidig och snabb. En funktion som All in one seo pack utmärker sig med är att den har bra stöd för e-commerce pluggar. Det som jag gillar med pluginen är att den inte behöver så mycket konfiguration out of the box. Plug and play ;)

Ladda ner här

Om du har någon som du kan rekommendera så skriv gärna en kommentar.

 

About The Author

Senior SEO Konsult
Google+

Neuromarknadsförare som gillar att driva upp kunders affärer på webben. Analys och SEO är främsta expertisområdena. På fritiden så är det familjen och fotostudioverksamheten som står i fokus.